De tre kategoriene av odds som finnes

Når man snakker om odds, handler det hovedsakelig om tre kategorier. Det dreier seg om langtidsspill, live odds og pre match betting. Disse tre kategoriene finnes alle hos alle norske spillselskaper, og hvordan de fungerer varierer noe. Derfor skal vi i denne artikkelen se nærmere på de vanligste markedene innen hver kategori, slik at du får god oversikt over hvordan de fungerer.

Langtidsspill kalles også for outrights

Langtidsspill har også navnet outrights hos bookmakere. Vil du ha en grundig analyse om dette emnet, anbefaler vi bettingsider.com som har alt du trenger å vite om langtidsspill.

Når man snakker om langtidsspill, gjelder det å ha oversikt over hva man tror skjer i løpet av sesongen. Tror du at Manchester City vinner FA-cupen igjen, eller blir det Arsenal som tar hjem det? Hvem ender topp 4 i Serie A, og hvem rykker ned fra Eliteserien? Det finnes massevis av markeder å utforske. Du kan også spille på hvem som vinner toppscorerligaen i La Liga, hvor mange touchdowns det blir i Superbowl og hvem som vinner neste håndball-VM. Dermed finnes det mye å utforske for deg som spiller.

Live betting er mest spenning

Den som vil ha ordentlig spenning, bør prøve live betting. Det gir en helt annen spenning og action til din betting når du får odds i stadig endring. Med live betting spiller du på en pågående kamp, og oddsen endrer seg i takt med at kampen pågår. Du kan for eksempel spille på hvem som scorer neste mål i en fotballkamp, hvem som får neste utvisning i en hockeykamp eller hvem som bryter serveren neste gang i en tenniskamp.

Mange velger å kombinere live betting med live streaming. I dag har spillselskapene ofte rettigheter til å vise live streamet sport. Da kan du se på kampen samtidig som du plasserer dine spill. Du trenger vanligvis bare et aktivt spill eller penger på spillekontoen din for å benytte deg av live stream. Dermed er det en kombinasjon som varmt anbefales.

Tenk dog på å være forsiktig når du spiller live. Siden det er høyere tempo, er det også forbundet med større risikoer som det er viktig å være bevisst på. Da vil du få en mer langvarig spillopplevelse.

Pre match odds er tradisjonell betting

Med pre match odds menes vanlige odds som du legger før en kamp. Det kan være at du spiller på en kamp i Premier League eller Obos-ligaen. Du kan spille på kampvinner, antall mål, hjørnespark eller gule kort.

Avhengig av hvilken sport eller kamp det handler om, varierer antall markeder og hvordan de ser ut. Men det er helt klart denne kategorien som er vanligst og mest populær. De mest populære markedene og sportene har vanligvis hundrevis av markeder som du kan delta i. Dermed finnes det en hel verden å utforske innen pre match odds.

Jo større kamp, desto flere markeder pleier å være tilgjengelige. Her er det smart å sammenligne oddsen mellom ulike bookmakere for å sikre at man legger et spill til det høyeste oddset. Det kan være verdt å være medlem hos flere bookmakere for å få det høyeste oddset.